Nieuwe raadszaal klaar voor gebruik

Door Bert Maertens op 30 augustus 2014, over deze onderwerpen: Izegem

Burgemeester Bert Maertens en zijn schepenen in de nieuwe raadszaal. - Foto JBORIZEGEM - Burgemeester Bert Maertens (N-VA), het schepencollege en de raadsleden nemen maandag de nieuwe gemeenteraadszaal in residentie Meilief voor het eerst in gebruik.

Het nieuwe gebouw op de hoek van de Korenmarkt en Melkmarkt is het resultaat van een publiek-private samenwerking. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich appartementen, maar voor de stad is er naast de nieuwe raadszaal ook een tentoonstellingsruimte in onder gebracht. Op de gelijkvloerse verdieping is er ruimte voor handelszaken, waaronder Beo Bank. "Gisteren werden de meubels voor de raadszaal geleverd en waren technici van het Izegemse bedrijf Televic de microfoons op de banken aan het installeren", zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). "De oude raadszaal was te duur om te renoveren. Daarom hebben we ze laten slopen."

Blikvanger in de nieuwe zaal wordt een oude foto met daarop de uitvoerders van het 20ste eeuwse muziekstuk Meilief, waar het gebouw naar vernoemd is. Het voorbije jaar vonden de raadszittingen afwisselend in De Leest en de brandweerkazerne plaats. Maandag is dat voor het eerst het geval in Meilief. De zitting start uitzonderlijk om 19 uur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is