Opbrengst Izovino gaat naar aankoop defibrillatoren

Door Bert Maertens op 4 oktober 2017, over deze onderwerpen: Izegem
‘Een hart voor Izegem’ is een levensreddend initiatief van Rotary.. FOTO: FMR

Serviceclub schenkt acht levensreddende toestellen​

IZEGEM - Izegem wordt binnenkort een stuk 'hartveiliger'. Met de opbrengst van het evenement Izovino kunnen acht defibrillatoren aangekocht worden. Nu hangen er drie in de stad, een vierde was gepland.

Zo'n defibrillator kan levens redden bij een hartstilstand, door het hart opnieuw op gang te brengen. Door de duidelijke gesproken instructies kan iedereen het toestel bedienen.

Dankzij de serviceclub Rotary Izegem zullen er straks een pak meer van die toestellen beschikbaar zijn in de stad. De opbrengst van het wijn- en kunstevenement Izovino zal worden aangewend om een achttal exemplaren aan te kopen.

Cruciale plaatsen

“Izovino vindt dit jaar plaats ten voordele van 'een hart voor Izegem'”, zegt voorzitter Christophe Cleeremans van Rotary Izegem. “Het is de derde editie en bij het verdelen van de opbrengst hebben we altijd oog voor de lokale behoeften. Zoals nu met dit letterlijk levensreddend project. In samenwerking met de stad worden de defibrillatoren op cruciale plaatsen in de stad opgehangen.”

Burgerinitiatief

Er hangt zo'n toestel in 't Sok in Kachtem, sportcentrum De Krekel in Izegem en de Molenwiek op de Bosmolens. Er is ook nog een exemplaar gepland in de nieuwe tribune op de site Krekel Zuid. Voor de bijkomende toestellen wordt gedacht aan De Leest, de bib, domein Wallemote Wolvenhof, het voetbalveld van Emelgem, museum Eperon d'Or, de kunstacademie, kasteel Blauwhuis en het station.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) is heel tevreden met het gebaar van Rotary. “Het past in mijn overtuiging dat niet elk initiatief van de overheid moet komen. Ook burgers, ondernemingen en verenigingen kunnen en moeten een stukje verantwoordelijkheid opnemen om onze samenleving gezonder te maken. Het project 'een Hart voor Izegem' van de Rotaryclub is daar het allermooiste voorbeeld van.”

Izovino gaat vrijdag van start met een wijnfeest. Zaterdag en zondag heeft de kunst- en wijnproeverij in kasteel Wallemote plaats.

Info

www.izovino.be

 

Bron: Frank Meurisse, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 04.10.2017, p. 5; cf. nieuwsblad.be

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 04.10.2017, p. 5

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is