Opvolgers leggen eed af. Matthias Diependaele opnieuw fractieleider

Door Jan Hofkens op 25 juli 2014, over deze onderwerpen: NV-A, Verkiezingen 2014, NV-A, Verkiezingen 2014, N-VA, Verkiezingen 2014
Opvolgers leggen eed af. Matthias Diependaele opnieuw fractieleider

Na de eedaflegging van onze Vlaamse N-VA-ministers legden diezelfde dag ook hun opvolgers de eed af als Vlaams Parlementslid: Vera Celis, Peter Persyn, Bert Maertens en Jan Hofkens.

Vera Celis en Bert Maertens zijn geen onbekenden in het halfrond. Vera Celis was al Vlaams Parlementslid in de vorige legislatuur en is burgemeester van Geel sinds 2013. Bert Maertens is burgemeester van Izegem. Hij was Kamerlid sinds 2010.

Arts Peter Persyn uit Leefdaal (Bertem) en advocaat Jan Hofkens zijn Wommelgem zetten hun eerste stappen als volksvertegenwoordiger, maar nemen heel wat politieke ervaring mee. Peter Persyn is momenteel voorzitter van het N-VA-arrondissement Leuven en Jan Hofkens is lid van het nationale partijbestuur.

De Vlaamse N-VA-fractie verkoos unaniem Matthias Diependaele opnieuw als fractieleider. De 34-jarige Matthias Diependaele zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement, waar hij vanaf 2013 de N-VA-fractie leidde.

Drie van onze vier Vlaamse N-VA-ministers waren ook deelstaatsenator. In die hoedanigheid worden ze vervangen door Piet De Bruyn, Andries Gryffroy en Jan Van Esbroeck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is