Overzetweg en omgeving krijgen voorlopig geen geluidsschermen

Door Bert Maertens op 21 oktober 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

BISSEGEM - De Overzetweg en omgeving in Bissegem kampen al verschillende jaren met geluidsoverlast, afkomstig van de R8. Maar voorlopig komen er geen geluidsschermen vlakbij deze woonomgeving.

Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA) uit Izegem vroeg naar een stand van zaken bij minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wat betreft de geluidsoverlast in de omgeving van de Overzetweg in Bissegem. “Er zijn al een aantal jaar klachten. Daarom polste ik bij de minister of er recent geluidsmetingen in deze buurt werden uitgevoerd en of er geluidsschermen worden geplaatst. De minister gaf mee dat er de vorige drie jaar in die buurt geen geluidsmetingen gebeurden en er geen gepland staan. Van geluidsschermen is ook geen sprake.”

De minister geeft als argument dat de drempel van 65 decibel slechts nipt wordt overschreden en dat er daar te weinig woningen staan. “De stad liet in 2009 bovendien weten dat ze niet bereid is een financiële tussenkomst te doen”, aldus het kabinet van minister Weyts. “Wel werd in 2014 de toplaag van de binnenring ter hoogte van deze zone vervangen door geluiddempend asfalt.”

“Wel is het zo dat er een studie komt die de verkeersafwikkeling op de R8 en de E17 in de zone Kortrijk-Oost en Hoog Kortrijk zal onderzoeken, met aandacht voor milieueffecten als geluidshinder”, besluit Bert Maertens.

 

Bron: AXV, KW Kortrijks Handelsblad, 21.10.2016, p. 31

 

KW Kortrijks Handelsblad, 21.10.2016, p. 31

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is