Patersmarkt krijgt toekomst

Door Bert Maertens op 26 december 2015, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - ORGANISATOR MICHEL CAUWELIER HEEFT NIEUWE OVERNEMER GEVONDEN

Coördinator Michel Cauwelier heeft na dertig edities beslist niet langer in te staan voor de organisatie van de populaire braderie en rommelmarkt. De achterliggende vzw is zelfs opgedoekt. Nu duikt er toch een mogelijke overnemer op. De stad beslist maandag over de toekenning.

De Patersmarkt begon in 1986 als een rommelmarktje met 25 kraampjes in de Roeselaarsestraat, maar groeide in sneltempo. De laatste jaren stonden er telkens vijfhonderd standhouders, verspreid over een parcours van twee kilometer. Tal van verenigingen, cafés en winkels haakten telkens hun wagonnetje aan het succesvolle evenement, dat tijdens topedities tot twintigduizend bezoekers mocht verwelkomen.

Jubileum

In mei was er nog de dertigste editie, die door het regenweer iets minder bezoekers dan anders lokte. "Het was kort na afloop dat ik besliste om eruit te stappen", vertelt Michel Cauwelier. "Ik ben ondertussen 75 jaar en het werd me allemaal wat te lastig. Bovendien vind ik het wel mooi om te kunnen eindigen met een jubileumeditie. Helaas is er in het eigen comité geen opvolger te vinden. Zowel Miguel Bossuyt als zijn vrouw Dorine Vandorpe hebben het te druk met andere bezigheden. Er kruipen immers al gauw enkele maanden in het leggen van contacten, inschrijvingen en het bijhouden van standhouders. Daarom heb ik beslist de achterliggende vzw op te doeken en ook de website is ondertussen offline."

Formaliteit?

Toch betekent dat niet noodzakelijkerwijs het einde van de Patersmarkt. "Een man die al ettelijke jaren actief is in de wereld van de rommelmarkten, toont interesse", glundert Michel. "Een pak van mijn hart, want op die manier verdwijnt een groot evenement toch niet van de kalender. Ik heb met die persoon al in een rondgang de Roeselaarsestraat getoond en hij ziet het helemaal zitten. Maar we moeten wel nog wachten op toestemming van het stadsbestuur voor we kunnen verdergaan, maar ik heb er een goed oog in. Dan kunnen we ook bekendmaken om wie het gaat."

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) bevestigt dat er een principiële aanvraag op het stadhuis is aangekomen. Hij verwacht geen problemen. "Maandag bespreken we dit met het schepencollege. We hadden altijd de afspraak met Michel dat de stad voor logistieke ondersteuning zorgt en ik vermoed dat de nieuwe overnemer diezelfde afspraak zal willen maken. Eigenlijk is dit niet meer dan een formaliteit en ik ben dan ook blij te horen dat er een overnemer gevonden is."

 

Bron: Valentijn Dumoulein op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 26.12.2015, p. 42

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is