Renovatie kasteel Wallemote in Izegem is bijna rond

Door Bert Maertens op 16 september 2015, over deze onderwerpen: Izegem

De Izegemse gemeenteraad gaf dinsdagavond zijn zegen voor de aankoop van nieuw meubilair voor het kasteel. Het moet snel gaan, want op zaterdag 21 november is het kasteel voor een eerste keer al opnieuw verhuurd.

Schepen Caroline Maertens (N-VA) licht toe : "Voor het gelijkvloers voorzien we in het nodige meubilair voor feestelijkheden en activiteiten. De eerste verdieping wordt dan ingericht met vergadermeubilair. In totaal gaat het om 215 feest- en vergaderstoelen, 57 verrijdbare klaptafels en tien receptietafels. De totale kostprijs ramen we op 50.000 euro."

Dirk Van Walleghem (CD&V) : "In het dossier vind ik niets meer terug over het idee om te investeren in verrijdbare koelkasten en barmeubilair, om zo schade aan de parketvloer op het gelijkvloers te voorkomen". "Dat is inderdaad nog niet voorzien", antwoordde Carloine Maertens, " maar als er nog geld over is, kunnen we die aankoop nog doen."

Wat met Wolvenhof ?

Ook het nabijgelegen kasteel Wolvenhof kwam ter sprake. Peter Defreyne (CD&V) vroeg hoe het nu verder moet met de bestemming van de dit kasteel, nu de provincie heeft laten weten dat het Streekhuis Midden-West-Vlaanderen er niet zal worden gevestigd. "We ons hieromtrent binnenkort richten tot de deputatie", antwoordde Bert Maertens (N-VA).

Volgende week donderdag is er provincieraad, en het zou ons niet verwonderen als schepen Kurt Himpe (N-VA), tevens provincieraadslid, daar niet zou tussenkomen over dit item.

 

Bron: JRE op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is