“Resultaten snelheidscontroles in Izegem verbijsterend”

Door Bert Maertens op 8 december 2016, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken
“Resultaten snelheidscontroles in Izegem verbijsterend”

De resultaten van de snelheidscontroles op het Izegemse grondgebied tijdens de voorbije drie maanden zijn verbijsterend. Dat zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) op basis van gegevens van de verkeersdienst van de politiezone RIHO.

In totaal werden sinds begin september een veertigtal controles uitgevoerd in Izegem. 

“In de vaste zone 30 in de Heilig Hartstraat kreeg tijdens een controle in september bijna de helft van de gecontroleerde autobestuurders een proces-verbaal wegens te zware voet. Intussen hebben we een bijkomende wegmarkering aangebracht die deze zone 30 bijkomend moet accentueren”, zegt de mobiliteitsschepen. “Ook in de vaste zone 30 in de Tinnenpotstraat wordt veel te snel gereden. Daar liep bijna veertig procent van de gecontroleerde autobestuurders een boete. We zullen in deze straat waar de school ‘De Kleine Tovenaar’ gelegen is de snelheid begin 2017 verlagen naar 50 kilometer per uur zodat de overgang naar de vaste zone 30 geleidelijk verloopt.”

Sensibiliseringsborden

Onlangs kocht de stad sensibiliseringsborden aan om de zone 50 in straten extra aan te duiden. “De bedoeling is om aan de hand van de resultaten van de snelheidscontroles de locaties te kiezen voor deze borden”, verduidelijkt de schepen. 

Bijkomend onbemand flitstoestel

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) meldde tijdens de vorige gemeenteraad al dat de politiezone een onbemand flitstoestel zal aankopen. “Daarmee zal er ook in smallere straten effectief een flitscontrole kunnen uitgevoerd worden en zal er ook bijkomende capaciteit zijn”, aldus Maertens.

Top vijf van percentage processen-verbaal tijdens de voorbije drie maanden:

 

Snelheidscontrole Percentage
processen-verbaal
Heilig Hartstraat (zone 30) 47,37 %
Tinnenpotstraat (zone 30) 37,50 %
Lendeleedsestraat (zone 50) 29,33 %
N36 (zone 70) 15,87 %
Gentseheerweg (zone 50) 15,58 %

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is