Rotary heeft ‘Hart voor Izegem’

Door Bert Maertens op 29 september 2017, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Dinsdagavond stelden de leden van Rotaryclub Izegem hun project ‘Hart voor Izegem’ voor in kasteel Wallemote. Met een deel van de opbrengst willen ze acht defibrillatoren schenken aan de stad Izegem om op cruciale plaatsen aan te brengen.

Voorzitter van de Rotary Izegem Christophe Cleeremans zei dat zijn vereniging al voor de derde opeenvolgende keer de kunst- en wijnproeverij Izovino organiseert, dit met almaar toenemend succes.

“We willen voor 2017 een groot deel van de opbrengst aan acht levensreddende toestellen spenderen. Jaarlijks krijgen bijna 15.000 Belgen een plotse hartstilstand. Daarbij kan het gebruik van een AED het verschil betekenen tussen leven en dood. Bij gebruik verhoog je de overlevingskansen van het slachtoffer van vijf naar zeventig procent. In overleg met het stadbestuur overwegen we om die in een regen- en windvrije kast in het dienstencentrum De Leest, de stedelijke openbare bibliotheek, kasteeldomein Wallemote-Wolvenhof, sportcentrum Emelgem-Noord, museum Eperon d’Or, de kunstacademie, kasteel Blauwhuis en het NMBS-station te plaatsen.”

Met de opbrengst van Izovino kunnen we de investering van zowat 18.000 euro zeker bekostigen.

21 goede doelen

Iedereen is welkom op zaterdag 7 oktober van 15 tot 20 uur en op zondag 8 oktober van 10.30 uur tot 18 uur. De toegang is gratis en parkeren aan kasteel Wallemote kan op de daartoe voorziene strook naast de Kokelarestraat.

Na de editie Izovino van 2016 konden er 21 goede doelen worden gesteund voor een bedrag van 52.500 euro.”

Burgemeester Bert Maertens was zeer vereerd dat Rotary Izegem dit wilde doen. “Ik ben wél een voorstander van serviceclubs omdat die maatschappelijke doelen steunen door hun acties. Deze keer zijn het de acht AED’s. Dit is een hartverwarmend initiatief. We zorgden zelf voor één defibrillator in het buurtgebouw Molenwiek en één in het vernieuwde sportstadion. Met de gift van Rotary zullen we tien exemplaren kunnen aankopen, wat betekent dat Izegem weer een stukje gezonder kan worden. Een AED redt mensenlevens. Ik wil dan ook Rotary Izegem namens ons stadsbestuur van harte bedanken.”

 

Bron: LDB - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 29.09.2017, p. 17

 

KW De Weekbode Izegem, 29.09.2017, p. 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is