Stad Izegem geeft haar huisstijl een update

Door Bert Maertens op 1 september 2015, over deze onderwerpen: Izegem

Izegem -  Een levensgrote foto op de stedelijke website, een logo in nieuwe, frissere kleuren en het vertrouwde boogje dat is verdwenen: stad Izegem heeft haar huisstijl een update gegeven.

'Het vorige logo was tien jaar oud en gedateerd', zegt communicatieverantwoordelijke Stijn Werbrouck. 'De werkgroep communicatie met mensen uit diverse stadsdiensten heeft erover gebrainstormd en het resultaat is een ontwerp dat veel meer speling toelaat.' Zo krijgt elke aparte stadsdienst zoals jeugd of musea een eigen kleur. Doordat de boog verdwenen is, kan het logo ook gemakkelijk in affiches ingewerkt worden. 'En dit alles zonder grote kosten', zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA). 'Bij de lancering van de vorige versie werd een update bedongen. Die is nu doorgevoerd.'

Online kan de huisstijl onmiddellijk worden ingevoerd. Voor de andere items zal dat stapsgewijs gebeuren. 'Het is niet de bedoeling onmiddellijk het hele wagenpark aan te passen. Dat zou te veel kosten', zegt de burgemeester. De stedelijke website werd inhoudelijk aangepast. 'Het is de bedoeling dat mensen veel sneller hun weg vinden. Nu is dat soms niet het geval', klinkt het nog. Langs de invalswegen komen straks banners die de nieuwe huisstijl kenbaar maken.

 

Bron: fmr, Het Nieuwsblad/Roeselare-Tielt-Izegem, 01.09.2015, p. 23

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is