Stadhuis krijgt volgend jaar opfrisbeurt

Door Bert Maertens op 24 juli 2015, over deze onderwerpen: Izegem

Begin volgend jaar vinden in het stadhuis van Izegem enkele ingrepen plaats om de dienstverlening voor burgers en het werkcomfort voor het personeel te verbeteren. Het gaat om kleine opknapwerken in afwachting van grotere verbouwingswerken, die kunnen voortvloeien uit de integratie van het OCMW met de stadsdiensten. Daar bestaat nog geen concrete visie rond, maar de stad is de voorbereiding gestart. "De samenwerking met de vorige ontwerper is stopgezet omdat die zwaar boven het budget van 650.000 euro ging", zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

"We gaan nu intern aan de slag. We denken onder andere aan een snelloket, een beurtsysteem met cijfers aan de loketten en dienstverlening op afspraak", legt Maertens uit. "Het personeel krijgt stille ruimtes om te kunnen doorwerken en meer ergonomie met nieuw meubilair. We trekken ook vijftigduizend euro uit voor de renovatie van de ingang van het oud stadhuis. Die is nu versleten, maar moet een mooie doorgang worden naar de gemeenteraadszaal in het Meilief." 

Door de plannen zelf uit te tekenen, komt de stad uit op een nieuw kostenplaatje van 250.000 euro. Het stadhuis blijft tijdens de werken open.

 

Bron: VDI, Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 24.07.2015, p. 19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is