Stadhuis wordt opgefrist voor verhuizing OCMW

Door Bert Maertens op 26 juni 2015, over deze onderwerpen: Izegem

Met het oog op de integratie van het OCMW in de stadsdiensten wordt het stadhuis van Izegem in het voorjaar van 2016 opgefrist. Er wordt ook gedacht aan een snelloket. Dat zal nu vier keer minder kosten dan aanvankelijk gepland.

Aangezien er te weinig ruimte is in het huidige stadhuis om vanaf 2019 de OCMW-diensten te herbergen, zocht het Izegemse stadsbestuur naar een oplossing.

De samenwerking met een studiebureau voor de herinrichting van het stadhuis liep spaak, waardoor het stadsbestuur nu zelf een beslissing genomen heeft. 'We wensen het aantal ingrepen in het gebouw tot een minimum te beperken en zullen vooral met los meubilair en renovatiewerken het nieuwe organisatieconcept proberen verder te zetten', zegt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Vooral de gelijkvloerse verdieping, waar een nieuw onthaal, een wachtruimte en klantvriendelijke loketten komen, zal veranderen. Het stadsbestuur denkt ook aan een snelloket en dienstverlening op afspraak. De vroegere drukkerskamer wordt verbouwd tot lunchruimte voor het personeel. De gang van het historisch stadhuis wordt intussen ook gerenoveerd. De werkzaamheden en de aankoop van nieuw meubilair zullen 250.000 euro kosten. Aanvankelijk was voor de herinrichting van het stadhuis 650.000 euro gebudgetteerd. Tijdens de uitwerking van het project zal het stadhuis open blijven.

 

Bron: Bert Feys, De Standaard/West-Vlaanderen, 26.06.2015, p. 37

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is