Stadscentrum wordt een dag groen en autovrij

Door Bert Maertens op 28 september 2015, over deze onderwerpen: Izegem

Izegem - Een weekje later dan de rest van Vlaanderen, maakte ook Izegem gisteren zijn centrum verkeersvrij. Naast de zon was er nog van alles te beleven.

Er was voor elk wat wils in het verkeersvrij centrum: van sport, over kinderanimatie tot culinair ontdekken. In het Repair Café kon je gratis je fiets laten herstelling en Stadsradio I.R.O. zorgde voor live radio. Maar wat bovenal opviel was het groen in het stadscentrum. Grasmatten zorgden voor een totaal ander uitzicht van de stadskern, tot goedkeuring van menig inwoners. Ook burgemeester Bert Maertens (NV-A) was positief verrast van het groen. 'We zullen dit zeker meenemen naar de toekomst. De vele positieve reacties van de Izegemnaren vertellen ons dat er vraag is naar een groenere stadskern. Dit was een experiment, maar we zullen op het schepencollege (vandaag) zeker bekijken hoe we een permanente groene insteek kunnen realiseren', aldus de burgemeester.

Workshops voor kinderen

Heel wat sportievelingen konden hun energie kwijt bij het lopen, fietsen en wandelen tijdens de Autoloze Zondag. 'We hebben zo'n 115 lopers en 475 wandelaars geregistreerd. Voor de vroege fietstocht van 85 kilometer mochten we een 200-tal deelnemers noteren.
Izegem is een sportieve stad', klinkt het bij de sportraad. Vooral de kindjes konden genieten van vele workshops: grime, gekke kapsels of een verhaal verteld in een tipi. Ondertussen konden ouders en grootouders terecht op de zonnige terrasjes voor een verfrissend aperitiefje.

 

Bron: Stephanie Demasure, Het Nieuwsblad/Roeselare-Tielt-Izegem, 28.09.2015, p. 20

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is