Stadsrandbos weer stuk groter

Door Bert Maertens op 18 oktober 2016

ROESELARE - Deze winter wordt er extra bos aangeplant in Roeselare. Het Bergmolenbos en het Krommebeekbos breiden verder uit.

Het Roeselaarse stadsrandbos groeit verder aan. Vooral het Bergmolenbos zal de komende jaren blijven groeien tot een bos van ruim 135 hectare. Deze winter al zullen er bomen geplant worden. 5 hectare in het Bergmolenbos en 12,5 hectare in het Krommebeekbos. In 2012 maakte de stad Roeselare samen met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) een masterplan op voor de aanleg en inrichting van twee stadsrandbossen. Het Bergmolenbos situeert zich tussen de Rijksweg, de Moorseelsesteenweg, de Dadizelelestraat en de Meensesteenweg. Het Krommebeekbos ligt tussen de Beversesteenweg, de Krommebeek en de Ardooisesteenweg en ten zuiden van de dorpskern van Beveren en wordt 35 hectare groot.

“De regio Roeselare-Izegem-Tielt is een van de minst beboste gebieden van Vlaanderen. We kunnen dan ook enkel toejuichen dat de Vlaamse regering blijft investeren in meer bos in onze streek”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) die minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) aan de tand voelde in het parlement. Bij Natuurpunt Roeselare zijn ze alvast blij met de nieuwe verwervingen. Of de beruchte villaverkaveling in het Bergmolenbos er al dan niet komt, is nog niet duidelijk.

 

Bron: mmr, Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 18.10.2016, p. 1

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem, 18.10.2016, p. 1

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is