Straten en pleinen autovrij

Door Bert Maertens op 8 september 2017, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Op zondag 17 september maakt Stad Izegem naar aanleiding van Autoloze Zondag straten en pleinen autovrij en een stuk groener. Fietsers, wandelaars, sporters, senioren en kinderen krijgen vrij spel.

Schepen Nadia Staes. “We maken van de gelegenheid gebruik om ons voornemen om de stad groener te maken, op die dag in de verf te zetten. Dat zal te zien zijn op de Melkmarkt, Nieuwstraat, Roeselaarsestraat, Kloosterstraat en Kerkplein. Alle diensten van onze stad zullen hun steentje hiertoe bijdragen.”

Dienstverantwoordelijke sport Stijn Werbrouck. “De autoloze zondag zal tussen 10 en 18 uur zijn verloop kennen. Dan is er op de Grote Markt streetsoccer en pannavoetbal. Er is om 13.30 uur een scholencompetitie bij het springkastelenfestival. Er staat op de Korenmarkt, in de Nieuwstraat en op het Kerkplein ook een springkasteel opgesteld. Vooraf inschrijven via webshop-vrijetijd.izegem.be.

Je kunt om 11 en 14 uur deelnemen aan de museumloop van vijf kilometer tussen het centrum en Eperon d’Or. Vooraf inschrijven via eperondor [at] izegem.be.

Place du Tertre

Op de Korenmarkt is er plezier verzekerd met leuke buisconstructies. Van 13.30 tot 17.30 uur is er initiatie skeeleren en rolschaatsen plus een fietsparcours, begeleid door de politie. De Melkmarkt staat ook garant voor heel wat activiteit. De groene vloer wordt aangevuld met een loungeruimte. Door middel van hangmatten, zitzakken, strandstoelen, picknickbanken en tafels wordt er een heel relaxte sfeer gecreëerd. In de Hondstraat is er een ‘Place du Tertre’ en in Meilief een expo. Naast een speelzone voor de kinderen, zullen er ook babbeltafels staan met dessertbordje, muziek en fototentoonstelling.

In de Nieuwstraat kan er met kartonnen dozen en plakband een kartonnen fort worden gebouwd. In de Wijngaardstraat zijn er workshops van teken- en schilderkunst en oriëntatie beeldende kunst. Op het Kerkplein kan je van 13.30 tot 16.30u. een springkasteel bouwen. Daarnaast is er de boerenmarkt, met hapjes voor iedereen op de picknickbanken, de Fair Trade dranken en de Sappentrapper.

Er is parkeerverbod van zaterdagavond 22u tot zondagavond 22 uur. Op de Melkmarkt en het Kerkplein is dat van zaterdag 10 uur tot maandag 10 uur. Vanaf zondag 5 uur zal er geen verkeer met de wagen meer mogelijk zijn op het parcours van de Autoloze Zondag. 

 

Bron: LDB - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 08.09.2017, p. 17

 

KW De Weekbode Izegem, 08.09.2017, p. 17

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is