Studiebureau onderzoekt heraanleg van Bruggestraat in Torhout

Door Bert Maertens op 9 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse overheid plant een studie over de heraanleg van de N32 in Torhout tussen het kruispunt met de Pottebezemstraat en de rotonde met de R34. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt daarvoor 200.000 euro vrij. De heraanleg komt er met het oog op het verhogen van de fietsveiligheid. Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit het antwoord op een parlementaire vraag aan Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

AWV plant de aanpassing van de de Bruggestraat vanaf de rotonde met de ringweg van Torhout en het kruispunt met de Pottebezemstraat. “De bedoeling is om een veilige oversteek voor fietsers te realiseren op het kruispunt met de Pottebezemstraat. Ook de indeling van de gewestweg zelf wordt aangepast. Zo wordt het huidige dubbelrichtingsfietspad ontdubbeld en komt er aan beide zijden van de rijweg een enkelrichtingsfietspad, wat de veiligheid ten goede moet komen”, weet Bert Maertens. Voorlopig is het niet duidelijk wanneer de studie zal opstarten.

N-VA Torhout reageert tevreden

Voorzitter Eva Maes van N-VA Torhout reageert bijzonder tevreden op de geplande studie. “Onze inwoners zijn al langer vragende partij om er een veiligere situatie te creëren, zeker voor de schoolgaande jeugd die van en naar school fietst langs deze gewestweg. Hopelijk wordt ook het wegdek van de Bruggestraat aangepakt.  Die bestaat uit verouderd beton waar de tand des tijds heel wat sporen heeft nagelaten. We rekenen daarvoor graag op de West-Vlaamse parlementsleden van de N-VA”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is