Tijdelijke maatregelen op kruispunt Brugsesteenweg

Door Bert Maertens op 15 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

KUURNE - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt, in afwachting van grondige aanpassingen, op korte termijn enkele maatregelen om de veiligheid van zwakke weggebruikers op het kruispunt R8-Brugsesteenweg te verhogen. Het fietspad wordt er extra geaccentueerd en de opstelstrook voor fietsers wordt groter.

Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Die tijdelijke maatregelen komen er tot het fietspad, in de mate van het mogelijke, wordt opgeschoven. "Hiervoor zal één onteigening nodig zijn, op de noordwestelijke hoek van de N50 met de R8. Fietsers krijgen bovendien eerder groen licht dan andere weggebruikers, zodat ze veel minder in conflict kunnen komen met auto's en vrachtwagens", weet Maertens.

"De bestaande toestand werd reeds opgemeten en momenteel is AWV bezig met de opmaak van het ontwerp. Hoe de verkeerslichtencyclus moet worden aangepast, is voorwerp van een studie van zodra dat ontwerp gekend is."

 

Bron: JME op hln.be; Het Laatste Nieuws/Leiestreek, 15.12.2016, p. 22

 

Het Laatste Nieuws/Leiestreek, 15.12.2016, p. 22

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is