Twee dagen Huis van de Sint in Izegem

Door Bert Maertens op 27 november 2016, over deze onderwerpen: Izegem
Afbeelding: kw.be

In Izegem opende Sinterklaas afgelopen weekend opnieuw de deuren van zijn huis. Het Huis van de Sint nam dit jaar voor het eerst zijn intrek in kasteel Wallemote.

 

Vorig jaar huisde de Sint nog in het oude gedeelte van het stadhuis. "Wallemote is een fantastische locatie om zoiets te doen", vond burgemeester Bert Maertens, die met zijn dochter Nel een bezoekje bracht. "Onze medewerkers hebben het echt prachtig aangekleed. Ze hebben er veel werk in gestoken, maar het resultaat is de moeite waard." Elke ruimte was aangekleed met sinterklaaskleuren en -attributen.

Niet enkel de locatie was nieuw. Vorig jaar was het Huis van de Sint een dag open, dit jaar waren de kindjes voor het eerst twee dagen op rij welkom. In totaal maakte Sinterklaas kennis met maar liefst 260 kinderen en hun ouders. Ze hielden halt op verschillende plaatsen in het kasteel. De kinderen hielpen er schoentjes sorteren en beschuitjes met choco smeren. Ze konden ook luisteren naar een verhaaltje en leerden op daken lopen. In het bureau van de Sint konden ze een mooie tekening afgeven. Die hing Zwarte Piet allemaal op in het kantoor van de Sint. Elk kindje mocht ook even bij Sint op schoot.

Die moest gelukkig niet alles alleen doen. Hij kreeg hulp van een tiental Pieten. Die amuseerden zich rot, terwijl ze de kindjes begeleidden, verbaasden en vooral blij maakten. "Het is voor die glimlach dat we het doen", wist een Zwarte Piet te vertellen. In het Huis van de Sint klonken de mooiste sinterklaasliedjes uit de boxen, maar ook uit de kindermondjes. "Wat kunnen jullie mooi zingen!", zei de Sint oprecht tegen zijn jonge bezoekers.

De kinderen kregen, zoals het hoort, allerhande snoepgoed. Op elke stopplaats mochten ze iets in hun snoepzakje steken: een chocolademunt, mandarijn, speculoos, pic-nicjes,... Zo hadden ze op het einde van de ruim een uur durende rondleiding een zakje vol lekkers om mee te nemen naar huis. Een onvergetelijk bezoek dus, voor de kinderen maar ongetwijfeld ook voor menig mama's en papa's.

 

Bron: SD op kw.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is