Verder overleg nodig over verplaatsing Batjes

Door Bert Maertens op 22 november 2014, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM/ROESELARE - Er is een tweede overlegmoment nodig om knopen door te hakken over de Roeselaarse beslissing om hun Batjes een week te vervroegen. Dat blijkt na afloop van het eerste overleg dat donderdagavond plaatsvond.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) en het Batjescomité van Izegem zaten rond de tafel met economieschepen Kris Declercq (CD&V) en vzw Centrumstraten Roeselare in de hoop dat ze op die beslissing zouden terug komen. De nieuwe datum van de Roeselaarse Batjes - het derde weekend van juni - valt namelijk samen met de Izegemse Batjes en dat zet kwaad bloed bij zowel het stadsbestuur als de handelaars.

"We hebben een eerste constructief gesprek achter de rug, maar er is nog geen beslissing gevallen", zegt burgemeester Bert Maertens.

"We hebben onze motivering en de pijnpunten langs beide kanten op tafel gelegd. We gaan nu samen bekijken hoe we zulke situaties in de toekomst kunnen vermijden. Niet alleen in het kader van de Batjes, maar rond allerlei evenementen. Een van de komende weken zitten we weer samen rond de tafel."

Het Batjescomité van Izegem liet al weten noodgedwongen zijn datum ook met een week te vervroegen als Roeselare niet op zijn beslissing terug komt. Burgemeester Maertens wil het overleg echter nog alle kansen geven voor het zover is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is