Verkeer moet vlotter op afrittencomplex E403

Door Bert Maertens op 6 december 2014, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie te verbeteren, wil het Agentschap Wegen en Verkeer het complex herinrichten. Het denkt aan zogenaamde bypassen of doorsteken.

'Volgens de federale politie staat er regelmatig een wachtrij tot boven op de brug over de E403. De aanleggen vanbypassen zou de doorstroming in het sas tussen de twee verkeerslichten langs de Noordkaai moeten verbeteren. Hierdoor kan het verkeer op de afritten vlotter doorstromen', zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) van Izegem.

Er zullen extra doorsteken komen: twee van en naar de E403 aan de kant van Roeselare en een voor het verkeer van Izegem naar Brugge.

In opspraak

Tegelijkertijd wordt bekeken of het nuttig is om de carpoolparking te verhuizen. Die parking onder de E403 kwam in het verleden al vaker in opspraak. Hij is oververzadigd en er van wegrijden is soms heel moeilijk. In een studie naar de parking werd al gesuggereerd om een nieuwe locatie te zoeken. 'We zullen dit moeten doen als de bypassen niet zouden volstaan voor de verkeersafwikkeling. Dan wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ook kijken om in een extra strook te voorzien tussen de twee verkeerslichten richting Roeselare. Dan zou de carpoolparking moeten wijken.'

Aangezien er nu nog werken zijn aan het andere op- en afrittencomplex van de E403 ter hoogte van de N36 is de uitvoering van deze plannen niet voor meteen.

Vlaams parlementslid en burgemeester Bert Maertens (N-VA) probeert intussen bij Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) een timing los te krijgen. 'De Izegemse carpoolparking staat maar op de achtste plaats op de prioriteitenlijst van aan te passen carpoolparkings in de provincie. Door de plannen van AWV hopen we op een hogere prioriteit', zegt Maertens.

 

Bron: Frank Meurisse, Het Nieuwsblad/Roeselare-Tielt-Izegem, 06.12.2014, p. 43

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is