Vernieuwing N357 in 2018 aanbesteed

Door Bert Maertens op 9 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Bert Maertens - foto: Anne Deknock

OOSTROZEBEKE/WIELSBEKE – Het structureel onderhoud van de N357 in Oostrozebeke en Wielsbeke (Rijksweg) zal worden aanbesteed in 2018. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een structureel onderhoud van de betonlaag van de N357 in Wielsbeke (Rijksweg) en Oostrozebeke. In combinatie hiermee wordt ook een fietspadenproject gerealiseerd: er komen middenbermen en aan beide kanten van de Rijksweg voetpaden en fietspaden die van de weg gescheiden zullen worden door groenzones. De werken zullen in 2018 aanbesteed worden”, zo zegt Bert Maertens. AWV voorziet 1.000.000 euro voor de werken op het grondgebied van Wielsbeke, en 780.000 euro voor die in Oostrozebeke.

Onteigeningen noodzakelijk

Voor deze werken moeten er onteigeningen gebeuren. De rijweg zal immers verbreden. “Tot nu toe werden er nog geen uitgevoerd door AWV, maar er moeten er 65 gerealiseerd in Oostrozebeke en 83 in Wielsbeke. De kostprijs hiervoor wordt geraamd op 1.145.800 euro”, zo besluit Bert Maertens.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is