Viermaal ‘Buurten met burgemeester Bert’

Door Bert Maertens op 29 mei 2018, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM – Nu zondag vindt in het dorpshuis in Emelgem de eerste editie plaats van Buurten met burgemeester Bert. Daarna volgen er nog drie buurtevenementen: in Kachtem, in centrum Izegem en op de Bosmolens & De Mol. “Een bedanking voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren van onze inwoners kreeg. Maar tevens met de heel concrete vraag: wat kunnen we doen om uw buurt de volgende jaren nog beter te maken? Want ik heb de uitgesproken ambitie en heb heel veel goesting om onze stad ook na de volgende verkiezingen als burgemeester verder krachtig te besturen", zo vat burgemeester Bert Maertens (N-VA) de bedoeling samen.

We kunnen terugblikken op een aantal knappe realisaties in Emelgem. Denken we maar aan het doortrekken van Wandel op de Mandel langs het kanaal naar Ingelmunster voor fietsers en wandelaars. Of de metamorfose die het speelplein op de Tuinwijk meemaakte. De chiromeisjes bouwden er met de steun van de stad ook een nieuw lokaal, dat tegelijk als uitvalsbasis dient voor de speelpleinwerking. En ook het Dorpshuis op het Emelgemseplein knapten we volledig op. Stuk voor stuk mooie realisaties, waar we ‘preus’ mogen op zijn”, stelt Bert Maertens.

Maar het zijn natuurlijk vooral de Emelgemnaars zelf die van Emelgem een dorp met pit maken. En daarvoor willen we hen danken met een hapje en een drankje. En met een streepje muziek, een fotobooth en kinderanimatie”, zo vult afdelingsvoorzitter Hein Depoorter aan.

Maar we hebben ook een vraag: wat kunnen we doen om Emelgem nog beter te maken? Concrete voorstellen, wilde ideeën, …: laat maar komen. De zon zal er zondagvoormiddag in Emelgem zeker bij zijn, ikzelf, onze schepenen, raadsleden en kandidaten eveneens. Hopelijk mogen we zondagvoormiddag ook veel Emelgemnaars begroeten”, besluit Bert Maertens.

 

Praktisch:

Zondag 3 juni 10u30-13u: Dorpshuis Emelgem, Emelgemseplein

De volgende edities vinden plaats:

Zaterdag 9 juni 17u30-20u: Jongenschiro Kachtem, ingang via Hogestraat 10
Zondag 10 juni 10u30-13u: Zaal ISO, Sint-Jorisstraat
Zaterdag 23 juni 17u30-20u: Molenwiek Bosmolens, ingang via Karel De Goedelaan

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is