Vlaamse overheid verhoogt veiligheid aan zwart verkeerspunt in Wevelgem

Door Bert Maertens op 1 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet dit jaar 1 miljoen euro voor de aanpak van het gevaarlijk kruispunt van de N32  met de Ieperstraat in Wevelgem. Zo komen er langs de gewestweg vrijliggende fietspaden en driekleurige conflictvrije verkeerslichten en middengeleiders aan het kruispunt. De timing van de werken blijft voorlopig wel onduidelijk. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag die Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) stelde aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

In 2002 lanceerde Vlaanderen een lijst van 809 zwarte punten. Het bleken veelal kruispunten waar in het verleden veel ongevallen gebeurden. 32 projecten zijn tot op heden niet aangepakt. Eén daarvan is het gevaarlijke kruispunt van de N32 met  de Ieperstraat in Wevelgem.

De Vlaamse overheid trekt dit jaar1 miljoen euro om het gevaarlijke punt eindelijk weg te werken. “Er komen driekleurige conflictvrije verkeerslichten en middengeleiders op het kruispunt zodat weggebruiker die linksaf slaan, beveiligd worden. Naast weg- en rioleringswerken worden vrijliggende fietspaden aangelegd langs de N32. Tenslotte komen er ook twee bushavenhaltes. Dit zijn korte stroken naast de rijweg waar de reizigers van De Lijn veilig in- en uitstappen”.  De start van de werken is voorlopig niet duidelijk. Eerst moet de procedures van de onteigeningen, de omgevingsvergunning en de aanbestedingsprocedure afgerond worden. Daarna volgt de verdere timing van de werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is