Vlaanderen stimuleert pallettransport langs het water

Door Bert Maertens op 16 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt dit jaar 1 miljoen euro vrij om het transport van goederen op palletten via binnenschepen verder uit te bouwen. Met de Vlaamse financiële steun kunnen ondernemers investeren in aangepaste schepen, kades of kranen en wordt het te verwachten expoitatieverlies in de beginfase gecompenseerd. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van de minister in antwoord op zijn parlementaire vraag in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken.

Binnenvaart kan een grote rol spelen in het transport van bouwmaterialen, zoals gipsblokken, snelbouwstenen en gevelstenen. Jaarlijks vervoeren vrachtwagens op de Belgische wegen ruim 61 miljoen ton bouwmateriaal op palletten. Zes tot zeven miljoen ton hiervan kan ook langs het water vervoerd worden. Maar ook voor palletvervoer langs het water van zogenaamde ‘fast moving consumer goods’, zoals papier, frisdrank of toiletpapier is er veel potentieel. Een binnenschip kan 300 tot 1.200 palletten in een keer vervoeren, een vrachtwagen 20 tot 33.

“Elk transport op het water haalt een pak vrachtwagens van onze wegen”, stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens. “En daarom is het erg belangrijk dat Vlaanderen die modal shift blijft promoten en ondersteunen. Want minder drukke en kapotgereden wegen, meer verkeersveiligheid en een schoner milieu, dat is de doelstelling.”

Uitbreiding steunmaatregel

Bedrijven aarzelen echter vaak nog om de overstap van de weg naar het water te maken, vooral omdat ze eerst moeten investeren in aangepaste schepen, kades of kranen. “Dankzij de impulssubsidies uit 2012 en 2013 worden nu jaarlijks 241.000 palletten via het water vervoerd en vermijden we 12.000 vrachtwagenritten, zo bleek uit een antwoord op een eerdere parlementaire vraag die ik stelde”, aldus Bert Maertens. “Ik vroeg de minister om een uitbreiding van de steunmaatregel palletvervoer, waar ook de sector zeker vragende partij voor is. Minister Weyts gaat nu in op deze vraag en bevestigde me dat er in de tweede helft van 2015 een nieuwe projectoproep komt, waarvoor hij 1 miljoen euro vrijmaakt. En dat is erg goed nieuws uiteraard.”

Nieuwe markten

Minister Weyts benadrukte ook dat steunmaatregelen als deze niet voldoende zijn. Het is belangrijk dat trafieken bestendigd worden. Daartoe wil hij onder meer een aantal distributiecentra voor bouwmaterialen realiseren op strategische locaties in Vlaanderen. Naast het vervoer van palletgoederen langs het water wil de minister ook nieuwe markten aansnijden, zoals stadsdistributie, huishoudelijk afval, kringloopeconomie enz.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is