Voka-stagedag: Binnenvaart van binnenuit

Door Bert Maertens op 25 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

BRUSSEL/ZEEBRUGGE - Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA) loopt op woensdag 26 augustus stage bij PortConnect in Zeebrugge. Hij doet dit op uitnodiging van werkgeversorganisatie Voka. Tijdens deze stagedag leert hij het binnenvaartleven van binnenuit kennen.

In het Vlaams Parlement volg ik onder meer de dossiers met betrekking tot onze waterweginfrastructuur en binnenvaart van nabij op”, zo vertelt Bert Maertens. “Tijdens zo’n stagedag zie je als parlementslid ook eens waar beleidsinitiatieven in de praktijk het verschil kunnen maken. Tijdens een Voka-stage krijg je ook de kans om veel met de mensen uit het werkveld zelf te spreken. Ik liep vorige jaren al stage bij Barco, DHL en Durlet en dat was elke keer zeer verrijkend. Deze kans wou ik dus ook deze keer niet laten schieten.

Na een korte voorstelling van het bedrijf PortConnect, om 8 u., gaat het richting kaai waar Bert de estuaire schepen van binnenuit zal leren kennen. Omstreeks 8.30 u. vaart Bert ook zelf mee met een schip naar Vlissingen, om zo de dagelijkse praktijk en beslommeringen op een schip van dichtbij mee te maken.

PortConnect is gespecialiseerd in containertransport via shortsea en binnenvaart”, aldus Bert Maertens. “Deze Vlaamse regering, en minister van mobiliteit Ben Weyts in het bijzonder, wil transport via onze binnenwateren stimuleren. Minder drukke en kapotgereden wegen, meer verkeersveiligheid en een schoner milieu: daar gaan we voor. Want elk transport op het water haalt een pak vrachtwagens van onze wegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is