Voor zomer goedkeuring voorontwerp brug Wevelgem-Lauwe

Door Bert Maertens op 2 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Bert Maertens - Foto Anne Deknock

MENEN/WEVELGEM – Het voorontwerp van de nieuwe brug tussen Wevelgem en Lauwe zal voor de zomer van volgend jaar goedgekeurd worden. Pas dan zal er uitsluitsel zijn over mogelijke onteigeningen. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA).

Het Seine-Scheldeproject moet een vlotte binnenvaartverbinding voor grote schepen tussen de bekkens van de Seine en de Schelde mogelijk maken. In Vlaanderen loopt het traject in hoofdzaak via de Leie en de Ringvaart rond Gent naar het kanaal Gent-Terneuzen. Ook in Lauwe en Wevelgem zijn infrastructuurwerken noodzakelijk. Daar moet de brug over de Leie verhoogd worden.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) startte in het voorjaar van 2016 met de opmaak van het voorontwerp voor de vernieuwing van de brug Wevelgem-Lauwe. De opmaak van dit voorontwerp vordert zoals voorzien. “Het valideringsproces voor dit voorontwerp zal nog in 2016 worden opgestart. Afhankelijk van het verloop hiervan zal de effectieve goedkeuring plaatsvinden in de eerste helft van 2017”, aldus Bert Maertens.

Dan pas zal er ook uitsluitsel zijn over mogelijke onteigeningen. De werken zelf zouden in 2019 van start kunnen gaan en een jaar duren. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is