“Voortgestuwd door de massa”

Door Bert Maertens op 11 augustus 2017, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - Burgemeester Bert Maertens neemt met Beweegpunt Izegem deel aan de trio-triatlon, schepen Lothar Feys schreef zich in voor de 1/8ste triatlon. “We willen een signaal geven dat heel veel Izegemnaars zouden kunnen meedoen aan de triatlon”, zeggen ze.

Bert Maertens (35) mag zich best al vele jaren een recreatieve sporter noemen. “Ik voetbalde bij VK Kachtem en SV Izegem”, zegt hij. “Tijdens mijn studentenperiode stopte ik enkele jaren met sporten, maar op het einde van mijn studentenperiode begon ik opnieuw te voetballen bij liefhebbersploeg De Rotte Kiwi’s. Ondertussen speel ik ook al een twaalftal jaar minivoetbal bij ‘t Elfde Gebod/Citroën Vanhulle. Al stond dat de laatste jaren door mijn politieke loopbaan op een laag pitje. Ik hoop me volgend seizoen te kunnen herpakken. Sinds een jaar loop ik weer twee keer per week. Maar vorig jaar liep ik in oktober in het voetbal een meniscusletsel op en sukkelde daarna toch een zestal maanden. Twee tot drie maanden geleden kreeg ik inspuitingen in de knie en sindsdien loop ik weer pijnvrij.”

Bert deed al vier keer mee aan de trio-triatlon. “Eén keer fietsen, de andere keren lopen. Ik zal die vijfkilometer probleemloos lopen in een team van Beweegpunt Izegem. In de Izegemse triatlon word je immers ook voortgestuwd door de aanmoedigingen van die massa volk. En er zijn ook heel wat Izegemnaars die een hand opsteken als ik voorbij loop en dan moet ik toch eventjes terugzwaaien.”

Zwemmen moeilijker

Schepen Lothar Feys (27) neemt deel aan de kwarttriatlon. “Enkele jaren geleden kreeg ik na mijn vermageringskuur de smaak van het lopen te pakken”, zegt Lothar. “Ik begon op een laag niveau en heb dat beetje per beetje opgedreven. Anderhalf jaar geleden startte ik met fietsen op zondagvoormiddag met de vrienden van het Niko Cycling Team. En dan rijpte het idee om deel te nemen aan de kwarttriatlon in eigen stad. Toen ik nog mijncafé op de Grote Markt uitbaatte, vond ik 15 augustus van achter de nadars de tofste dag van het jaar. Ik moet daar ooit een keer zelf aan meedoen, zei ik toen. En nu is het zover. Ik doe de kwarttriatlon. Mijn doel is binnen de tijdslimiet aan te komen. In Izegem is dat niet vanzelfsprekend omdat het BK triatlon van een hoog niveau is. Fietsen en lopen zijn geen probleem. Het zwemmen zal iets moeilijker zijn. Ik zwom nog nooit anderhalve kilometer. Ik volg ook pas sinds zeven weken zwemtraining. En misschien is onze deelname ook een aanzet om mee te doen aan de Urban Run in oktober, waarbij iedere Izegemnaar uitgenodigd wordt om 3, 5 of 10 kilometer door de stad en stadsgebouwen te lopen.”

 

Bron: Ivan Balliu - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 11.08.2017, p. 22

 

KW De Weekbode Izegem, 11.08.2017, p. 22

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is