Weer werken aan E403 op komst

Door Bert Maertens op 9 december 2014, over deze onderwerpen: Izegem, Mobiliteit en Openbare Werken

IZEGEM - Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) heeft een voorstel klaar om de verkeersdoorstroming aan het op- en afrittencomplex van de E403 aan het kanaal Roeselare-Leie te verbeteren.

Bedoeling is om twee op- en afritten van en naar de E403 van Roeselare en een bypass voor het verkeer komende van Izegem naar Brugge te creëren. Schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) bevestigt de plannen. "Aangezien er nog werken zijn aan het andere op- en afrittencomplex van de E403 aan de N36 is de uitvoering van deze plannen niet voor meteen", zegt hij. We zullen ook voortdurend overleggen met de diensten wat de timing betreft. AWV en de federale politie zullen de doorstroming op de afrit in de gaten houden om nadien eventueel de carpoolparking te verplaatsen." Die bevindt zich nu nog onder de brug, maar moet misschien wijken voor een extra opstelstrook.

"De herlokalisatie van de carpoolparking is in dit verhaal ook belangrijk", burgemeester Ben Maertens (N-VA). "De Izegemse carpoolparking staat maar op de achtste plaats in de prioriteitenlijst voor aanpak van de West-Vlaamse carpoolparkings. Door de plannen van AWV om bypassen te creëren hopen we dat deze nieuwe locatie meer prioritair behandeld wordt." 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is