Wegdek Damse Vaart-Zuid dit najaar hersteld

Door Bert Maertens op 10 januari 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

DAMME – De heraanleg van de Damse Vaart-Zuid zal dit najaar worden uitgevoerd. Dit bevestigde minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) aan Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op zijn parlementaire vraag over het dossier. Het wegdek verkeert er al jaren in erbarmelijke staat.

In juni 2014 keurde de provincieraad de overeenkomst tussen de provincie West-Vlaanderen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) over het beheer van de Damse Vaart goed. De provincie beheert de linkeroever (gezien vanuit Brugge naar Sluis), W&Z het wateroppervlak en de rechterzijde, inclusief de weg Damse Vaart-Zuid”, verduidelijkt Bert Maertens.

Het wegdek van de Damse Vaart-Zuid tussen de Dammesteenweg/Kerkstraat en de Sifon, op de rechteroever, verkeert al jaren in erbarmelijke staat”, vult Jan Van Meirhaeghe, N-VA-provincieraadslid en fractieleider in de gemeenteraad van Damme, aan. “De putten in het wegdek zorgen voor onveilige situaties, zeker voor zwakke weggebruikers, en dit ervaren ook de renners in de jaarlijkse Guido Reybrouck Classic.

Oplossing in zicht

Er is nu afgesproken dat de waterwegbeheerder zal instaan voor het structurele herstel van het deel van de Damse Vaart-Zuid dat momenteel in slechte staat verkeert. Na deze heraanleg zal de stad Damme instaan voor het onderhoud en herstel van de openbare wegenis. Een studie voor de heraanleg is in opmaak. Daarop volgt de aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Het project wordt vervolgens via een open aanbesteding gegund. De eigenlijke werken zijn gepland dit najaar. Uiteraard blijven kleine herstellingswerken gewoon doorgaan”, stelt Bert Maertens.

N-VA Damme reageert alvast tevreden. “Ik heb deze problematiek al verschillende malen aangekaart in de provincieraad en de gemeenteraad. De inwoners van Damme zijn samen met mij blij dat er eindelijk een oplossing komt”, zo besluit Jan Van Meirhaeghe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is