Winnaars fotowedstrijd "Terug schapen langs de Damse Vaart" bekendgemaakt

Door Bert Maertens op 14 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Schapen Damse Vaart

Brugge / Damme / Izegem –  Toen het West-Vlaamse provinciebestuur in januari besloot dat er geen schapen meer zouden grazen langs de Damse Vaart, bleven N-VA Damme, provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe (Damme), Vlaams Parlementslid Bert Maertens (Izegem) en senator Pol Van Den Driessche (Brugge) niet bij de pakken zitten. Ze konden Waterwegen en Zeekanaal NV overtuigen van de ecologische en cultuurhistorische meerwaarde van de schapenbegrazing. In augustus ging een proefproject van start.

 

 

Via een Facebookwedstrijd op de pagina ‘Terug schapen langs de Damse Vaart’, hebben we dit proefproject extra in de verf willen zetten”, aldus provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe. “Uit de talrijke inzendingen selecteerden we 3 winnende foto’s”, gaat senator Pol Van Den Driessche verder. “Op basis van originaliteit en het aantal likes dat de foto achter zich kreeg”.

Het succes van deze wedstrijd en de vele positieve reacties tonen duidelijk aan dat de schapen langs de Damse Vaart welkom zijn!”, zo besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is