Zoektocht naar 'Pretmerlet' afgetrapt

Door Bert Maertens op 13 juni 2017, over deze onderwerpen: Izegem
Burgemeester Bert Maertens (tweede van rechts) krijgt het Pretmerletje, waarin de enveloppe met de oplossing zit, in aanwezigheid van schepenen Tom Verbeke (links) en Kurt Himpe (rechts) en Lieven Lamote van de industriële erfgoedsite Eperon d'or. - Foto

IZEGEM - De zomerse zoektocht naar Pretmerletjes is officieel op gang getrapt.

Inwoners mochten de voorbije maand een stenen merletje, een eend zonder poten en bek die op het Izegemse wapenschild prijkt, naar eigen smaak versieren. Het resultaat van die creatieve uitspattingen is voortaan in het straatbeeld en in etalages van lokale handelaars te bewonderen. Er staan de hele zomer een onbekend aantal merletjes vespreid over de stad. "Wie raadt of telt hoeveel merletjes er verspreid staan, maakt kans op een tablet of citytrip", vertelt burgemeester Bert Maertens (N-VA). "Hoeveel merletjes er uitgevlogen zijn, blijft voorlopig een groot mysterie. Ik heb het exacte aantal in een gesloten enveloppe gekregen en die is in een merletje verwerkt. Dat merletje gaat nu achter slot en grendel. Na de zomer breken we het officieel open en maken we het resultaat bekend."

Om de zoekers wat op weg te helpen, kan je bij stadsmuseum Eperon d'Or speciale fiets- en wandelkaartjes vinden die je wat op weg helpen. Wie zelf een merletje spot en dat wil delen met de wereld, kan een foto maken en die met de hashtag #pretmerlet op sociale media delen. Deelnemen kan door een wedstrijdformulier bij de deelnemende handelaars op te halen of te surfen naar www.pretmerlet.be. 

 

Bron: VDI - Foto Joke Couvreur op hln.be; Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 13.06.2017, p. 14

 

Het Laatste Nieuws/Mandelstreek, 13.06.2017, p. 14

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is