Zomer van de Merletjes

Door Bert Maertens op 16 juni 2017, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM - 2017 wordt de zomer van de Merletjes, de bekende vogeltjes uit het Izegemse wapenschild zonder bek of pootjes. In het kader van de actie ‘ambassadeurs van Eperon d’Or’ werden tal van dergelijke beestjes over de stad verspreid. Wie kan raden hoeveel het er zijn, maakt kans op mooie prijzen.

Alle Merletjes voor het project #pretmerlet, in het kader van‘ambassadeurs van Eperon d’Or’, hebben hun plekje in de stad ingenomen. Hoeveel Merletjes er precies uitgevlogen zijn, blijft voorlopig een groot mysterie. De burgemeester kreeg in een gesloten enveloppe het exacte aantal en zal die bewaren achter slot en grendel. Samen met de enveloppe kreeg hij trouwens een eerste exemplaar overhandigd.

De zoektocht hoeft echter niet onoverkomelijk te zijn. Bij Eperon d’Or kan je speciale fiets- en wandelkaartjes bekomen. “Leuk zou ook zijn dat wie op tocht trekt een foto neemt van het aangetroffen Merletje en dat op sociale media deelt”, klinkt het bij deinitiatiefnemers. De prijzen zijn onder meer een tablet of citytrip voor twee personen ter waarde van 300 euro. “Om het allemaal nog leuker te maken delen we ook wekelijks een tip via www.izegem.be en Facebook.” 

 

Bron: MI - Foto Frank, KW De Weekbode Izegem, 16.06.2017, p. 16

 

KW De Weekbode Izegem, 16.06.2017, p. 16​

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is