275.000 euro Vlaams geld voor vernieuwing jaagpad langs Schipdonkkanaal in Damme

Door Bert Maertens op 18 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vanaf maart 2021 vernieuwt De Vlaamse Waterweg 4,2 kilometer van het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Damme.  Er komt een nieuwe asfaltverharding op twee locaties  langs de fietssnelweg tussen Knokke-Heist en Eeklo. Dat leert Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit het antwoord op een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

Het jaagpad langs de Schipdonkvaart-West tussen de Oostkerkebrug en de Sifonbrug en langs de Schipdonkvaart-Zuid tussen de Platheulebrug en de Molentjesbrug krijgt nieuw asfalt. Het gaat daarbij om twee zones van respectievelijk 1,7 en 2,5 kilometer. Op plaatsen waar het nodig is, gebeuren er ook funderingswerken. “Afhankelijk van de weersomstandigheden starten de werken begin maart, voor in totaal 55 werkdagen”, weet Maertens.

Europese subsidies

De kostprijs van de werken bedraagt in totaal 276.360,04 euro. Daarvan wordt 88.800 euro gesubsidieerd door EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Fractieleider Jan Van Meirhaeghe van N-VA reageert tevreden. “De omgeving langs het Schipdonkkanaal is de ideale plek om te bewegen of om tot rust te komen. De vernieuwing van het jaagpad zal zorgen voor meer veiligheid, comfort en rijplezier voor de vele fietsers en recreanten”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is