De Vlaamse Waterweg vernieuwt samen met het stadsbestuur van Nieuwpoort het fietspad langs de Pieter Deswartelaan. Bert Maertens: “Er komt een dubbelrichtingfietspad langs dit gedeelte van het kanaal. Daarbij wordt het wegprofiel aangepast om de nodige ruimte vrij te maken voor het nieuwe fietspad. Tevens maakt IWVA, de Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht, van de gelegenheid gebruik om rioleringswerken uit te voeren over het volledige traject.”

Oplevering eerste fase na zomer

De werken gebeuren in drie verschillende fases. “In de eerste fase werd het rijvak tussen Sluizen en de Langestraat aangepakt. Die werken kosten in totaal 799 256 euro). De oplevering van deze werken gebeurt na de zomer”, weet Bert Maertens.

Nog geen budget opgemaakt voor derde fase

Na de zomer start dan de tweede fase waarbij het gedeelte tussen de Langestraat en de André De Zaeyerstraat wordt vernieuwd. “Voor deze fase wordt 420 000 euro voorzien waarbij De Vlaamse Waterweg en Stad Nieuwpoort respectievelijk 409 745 euro en 10.255 euro financieren. Voor de derde fase, het gedeelte tussen de André De Zaeyerstraat en de Oude Veurnestraat zijn de studie en de plannen opgemaakt. Een budgettering is voorlopig nog niet opgesteld”, besluit Vlaams parlementslid Maertens.

 

N-VA Nieuwpoort reageert tevreden

N-VA Nieuwpoort juicht deze Vlaamse investering in fietsveiligheid toe. "Het is bovendien een extra troef om te genieten van de vele toeristische mogelijkheden en mooie landschapsgezichten van onze Stad. Meer van dat!", aldus N-VA gemeenteraadslid Matthias Priem