De tweede fase van dit project situeert zich over een gedeelte van de Zevekotestraat, Baljuwstraat, Clyttesteenweg, Vlamertingseweg, Lokerseweg, Bettedreef en Diepestraat. Bert Maertens: “Er komt een nieuw gescheiden rioleringsstel en een volledig nieuw wegdek. Om de fietsveiligheid te verhogen, wordt buiten de bebouwde kom een gescheiden fietspad aangelegd en komen er fietssuggestiestroken en in de bebouwde kom.” 

290 werkdagen

Zowel het onteigenings- als aanbestedingsdossier zijn klaar. De werkzaamheden starten dit najaar en duren in totaal 290 werkdagen. Het volledige budget voor de tweede fase  bedraagt 5,35 miljoen euro. “Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in een bedrag van 2,735 miljoen euro, terwijl de stad Poperinge 995.000 euro uittrekt. Aquafin reserveert 1,62 miljoen voor de rioleringswerken”, aldus volksvertegenwoordiger Maertens.

Eerste fase zo goed als afgewerkt

Intussen is de eerste fase van de doortocht in Reningelst zo goed als afgewerkt, met uitzondering van de aanleg van een bufferbekken in de Heuvellandseweg. De Pastoorstraat, Kriekstraat, , Baljuwstraat, Nedergraafstraat, Heuvellandseweg en het Reningelstplein kregen daarbij een nieuw gescheiden rioleringsstelsel en een volledig nieuwe wegenis. Het prijskaartje van de eerste fase bedroeg 5,3 miljoen euro. De Vlaamse overheid stond daarbij in voor 1,19 miljoen euro. 

N-VA Poperinge reageert tevreden

Gemeenteraadslid Jean Marie Blondeel van N-VA Poperinge reageert opgetogen. “Ondanks COVID-19 gaat de vernieuwing en verfraaiing van Reningelst verder. Onze deelgemeente wordt straks zo nog mooier en aangenamer, mede dankzij de Vlaamse overheid. De verschillende dorpen in Poperinge zijn een absolute troef in het prachtige Heuvelland”.