Bijna 100 ongevallen met kusttram in 2019

Door Bert Maertens op 20 mei 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vorig jaar gebeurden er aan de Vlaamse kust 98 ongevallen met een tram van De Lijn. Daarbij vielen er in totaal 45 licht- en zwaargewonden. De voornaamste oorzaak daarbij  is een val of verlies van evenwicht. Dat blijkt het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

 

De kusttram reed vorig jaar 92.705 ritten, goed voor 2.969.000 gereden kilometer.  Daarbij werden er 98 ongevallen geregistreerd en vielen er in totaal 45 licht- en zwaargewonden. Twintig mensen werden  het slachtoffer van een val of verlies van evenwicht op de tram. “Acht mensen werden het slachtoffer van een ongeval met een tramdeur. Vijf keer was er een aanrijding tussen een tram en een wagen, bestelwagen of vrachtwagen. .  Het aantal voetgangers dat werd aangereden of aangetikt bleef beperkt tot vier”, verduidelijkt Maertens.

 

Vier slachtoffers na agressie

In 2019 werden er tussen De Panne en Knokke  vier gewonden geregistreerd als gevolg  van een daad van agressie. Bert Maertens: “Er waren vorig jaar slechts  twee ongevallen met fietsers. Positief is ook dat er geen enkel ongeval was met moto’s of motorfietsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is