Coronacrisis: stadsbestuur van Izegem belt tachtigplussers op

Door Bert Maertens op 20 maart 2020

De komende dagen zullen twaalf medewerkers van het stadsbestuur van Izegem alle tachtigplussers opbellen. “De groep tachtigplussers behoort tot de meest kwetsbare doelgroep. We willen hun noden en bezorgdheden kennen. Een telefoontje is een uitstekende manier om deze groep inwoners te informeren en te bevragen. Als zij een hulp- of zorgvraag hebben, dan zoeken we daar meteen een goede oplossing voor”, zegt burgemeester Bert Maertens.

 

De vrijetijdsinfrastructuur van de stad is intussen gesloten. Tot 3 april kun je in het stadhuis enkel nog terecht voor dringende zaken.  De workload voor heel wat medewerkers is daardoor lager dan gewoonlijk. Burgemeester Bert Maertens: “Verschillende medewerkers zullen de komende dagen en weken de 1541 Izegemse tachtigplussers opbellen. Zij zullen bij hen onder meer polsen of zij nog steeds in de mogelijkheid zijn om boodschappen te doen of naar de apotheker te gaan. Misschien willen ze warme maaltijden aan huis geleverd zien. Evengoed slaan ze gewoon een praatje slaan met hen, want ook dat is belangrijk. We willen absoluut voorkomen dat onze senioren vereenzamen.”

 

#Izegemhelpt

Deze week lanceerde de stad de campagne #izegemhelpt. Intussen hebben al 60 vrijwilligers zich aangemeld om mensen in nood een helpende hand te bieden. Vijf mensen gaven aan op zoek te zijn naar iemand die hen kan helpen. Die inwoners kregen intussen een vrijwilliger toegewezen. “Na een telefoontje van een van onze medewerkers aan een tachtigplusser, kan het dus zijn dat een vrijwilliger ingeschakeld wordt om bijvoorbeeld de boodschappen te doen of de hond uit te laten. Na een eerste belronde volgen herhaaltelefoongesprekken. We bekijken na de eerste belronde ook of we de doelgroep nog verder uitbreiden, met jongere senioren".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is