Vorige week kregen 2.120 mensen een vaccin in Vaccinatiecentrum ISO. In de week van 3 tot 9 mei worden er 3.355 prikken gezet. Binnen enkele weken is ook de brede bevolking aan de beurt. Om hun inwoners extra te motiveren om zich te laten vaccineren, bundelden de stad en de gemeenten Ingelmunster, Ledegem en Lendelede de krachten. Het resultaat is een lokale motivatiecampagne met vier (lokaal) bekende sporters in de hoofdrol: Izegemnaar Marith Vanhove (vice-europees kampioene wegwielrennen), Ingelmunsternaar Dieter Callewaert (keeper SV Ingelmunster), Ledegmnaar Patricia Delvael (fervent loopster) en Lendeledenaar Rony Vanmarcke (voormalig coach nationaal jeugdwielrennen).

De vier vaccinatie-ambassadeurs roepen de inwoners op om zich te laten vaccineren en om nog even vol te houden. Dit doen ze door allen dezelfde boodschap te verkondigen: ‘de eindmeet is in zicht. Bedankt om je te laten vaccineren’. Marith Vanhove (18) uit Izegem is vice-europees kampioene wegwielrennen en het jongste gezicht van de campagne. Ze studeert Moderne Talen aan de Topsportschool en rijdt voor de Nederlandse ploeg WV Schijndel. Als topsporter kijkt ze reikhalzend uit naar een wereld zonder coronamaatregelen: “Ik kijk ernaar uit om terug een mooie koers te kunnen rijden en te doen wat ik graag doe: ten volle genieten van het leven én mijn sport. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe meer kans dat we terug een ‘vrij leven’ kunnen krijgen.”

De campagnebeelden verschijnen deze week overal in het straatbeeld van onze stad en de andere gemeenten. De campagnegezichten pronken op spandoeken, banners en de verschillende sociale mediakanalen. Er werden ook video’s opgenomen waarin de sporters vertellen wat ze het meest missen en waar ze meest naar uitkijken.

Onderwerpen