41 gevaarlijke punten in West-Vlaanderen

“Momenteel zijn er in West-Vlaanderen nog 41 gevaarlijke verkeerspunten”, weet Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA). “Het is de intentie van de Vlaamse Regering om alle zwarte punten zo snel mogelijk weg te werken. Eén van die punten ligt in Blankenberge.”

Dat gevaarlijk punt is de kruising van de Vredelaan, de Yzerstraat en de Oudstrijdersstraat. Op deze plek waren er tussen 2015 en 2017 vier zware ongevallen. Bij drie ongevallen was er een aanrijding van een fiets of bromfiets door een wagen. Bij het vierde ongeval werden twee voetgangers aangereden door een auto.

Bert Maertens: “Het is dus hoog tijd dat de Vlaamse overheid actie onderneemt en dit gevaarlijk verkeerspunt aanpakt. Een herinrichting is zeker op zijn plaats en moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Een eerste stap is nu gezet: het Agentschap Wegen en Verkeer stelde een studiebureau aan voor een eerste grondige analyse van de situatie. Zodra het rapport van het studiebureau klaar is, volgt er een overleg met het stadsbestuur van Blankenberge”.

Veiligheid zwakke weggebruikers primeert voor N-VA Blankenberge

Een exacte timing voor de verdere aanpak is echter nog niet gekend. Daphne Dumery, N-VA-burgemeester van Blankenberge is tevreden dat de eerste stap is gezet en rekent op snelle actie. “De veiligheid van de vele fietsers en bromfietsers primeert absoluut in onze kuststad. Het is daarom goed dat de Vlaamse Regering de eerste stap gezet heeft in de aanpak van dit zwarte verkeerspunt in Blankenberge”.