Geboorteaangifte kan voortaan op de kraamafdeling van de Sint-Jozefskliniek in Izegem

Door Bert Maertens op 27 februari 2020, over deze onderwerpen: Izegem

De materniteit van de Sint-Jozefskliniek en het stadsbestuur van Izegem sloegen de handen in elkaar voor een opvallende samenwerking. Kersverse ouders kunnen voortaan de aangifte van hun pasgeboren baby op de kraamafdeling van het ziekenhuis doen en hoeven niet meer naar het stadhuis te gaan. “Door deze dienstverlening willen wij het het comfort van de ouders verhogen” aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

 

In 2019 zagen 574 kindjes het levenslicht in de Sint-Jozefskliniek. Ouders dienden tot op heden verplicht binnen de 15 dagen  naar de burgerlijke stand te gaan voor de aangifte van hun kind. Daar komt nu verandering in. “Ouders hoeven zich niet meer te verplaatsen naar het stadhuis. Zowel op maandag- als op donderdagvoormiddag komt er een ambtenaar van de burgelijke stand naar de dienst materniteit van het ziekenhuis.  Door met onze dienstverlening naar de burger toe te gaan, willen we het comfort van ouders verhogen.  Daarnaast is het leuk dat ook de moeder makkelijk bij de geboorteaangifte aanwezig kan zijn”, vertelt burgemeester Bert Maertens.

 

Op de foto herken je  Lies Guillemyn en Broen Messiaen die de trotse ouders geworden zijn van een prachtige tweeling: Mauro en Matt. Zij zijn een van de eerste ouders die de geboorteaangifte van hun pasgeboren tweeling doen in  de Sint-Jozefskliniek

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is