De inwoners van het Villapark in Waregem zijn al langer vragende partij voor  geluidswerende maatregelen. “De oplossing is eindelijk in zicht”, vertelt Bert Maertens. “De Vlaamse Regering maakt dit jaar 250 000 euro vrij voor verschillende werken langs de E17. Naast de plaatsing van een geluidsberm komen er nieuwe vangrails en worden de riolen op de snelweg geïnspecteerd en gerenoveerd. De werken zullen in totaal 145 werkdagen in beslag nemen. Stad Waregem staat garant voor 45% van alle kosten die te maken hebben met de geluidsberm”.

Geluidsberm aan westzijde van E17

De geluidsberm wordt aangelegd tussen de brug in de Galgestraat en de brug in de Wortegemseweg aan de westzijde van de E17. Aan de oostzijde wordt geen geluidsberm geplaatst. “De omgevingsvergunning voor de geluidsberm werd verleend in maart 2020. Nu moet de aanbestedingsprocedure worden doorlopen waarna de publicatie voor de opdracht nog voor het bouwverlof plaatsvindt. Na de opening van de offertes en vooraleer het gunningsvoorstel wordt goedgekeurd, volgt nog een overleg tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en Stad Waregem ” weet Bert Maertens.

Oplossing na dertig jaar

Michiel Vandewalle, N-VA-fractieleider in de Waregemse gemeenteraad, reageert opgetogen. "De mensen die in het Villapark wonen, vragen al dertig jaar een oplossing voor de geluidshinder die veroorzaakt wordt door het zware verkeer dat op de E17 raast. De N-VA zal blij zijn als de geluidsberm er eindelijk staat, de omwonenden zeker en vast ook.”