Herstel La Flandrebrug in 2019

Door Bert Maertens op 13 november 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
Herstel La Flandrebrug in 2019

ZWEVEGEM – De herstelwerken aan de La Flandrebrug zullen in het voorjaar van volgend jaar starten. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag hierover aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Op 8 november 2017 raakte de draagstructuur van de La Flandrebrug over het kanaal Bossuit-Kortrijk beschadigd als gevolg van een aanrijding door een vrachtwagen. Eén van de rijstroken werd afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. “Aanschuiven aan de La Flandrebrug zal voor veel bestuurders al een gewoonte zijn geworden. Dat de herstelwerken niet voor meteen zouden zijn, wisten we al geruime tijd. Nu blijkt dat deze in het voorjaar van volgend jaar zullen kunnen aanvatten”, aldus Bert Maertens.

Uit een studie blijkt dat de randligger (incl. kabelgoot), de brugdekplaat en uitkraging boven de randligger, en de dwarsdragers tussen randligger en tweede ligger zouden moeten worden vervangen. De tweede en derde liggers kunnen worden hersteld”, zo weet Bert Maertens. De raming voor deze werken moet nog worden opgemaakt. Deze kosten zullen in eerste instantie gedragen worden door De Vlaamse Waterweg nv, maar zullen wel worden verhaald op de verzekering van de schadeveroorzaker. “De werken kunnen in het voorjaar van volgend jaar starten”, zo besluit Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is