Kruispunt aan op- en afrit van A19 in Wevelgem wordt veiliger voor fietsers

Door Bert Maertens op 20 mei 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Om het kruispunt aan het verkeersknooppunt aan de A19 tussen Wevelgem en Gullegem veiliger te maken voor fietsers, komt er  een aparte groenregeling. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) denkt ook aan de aanleg van vrijliggende fetspaden langs de N343, op de stroken waar nog geen fietspaden zijn. Dat blijkt uit het antwoord  op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). Het afgelopen jaar gebeurden er op dit kruispunt nog twee dodelijke ongevallen met fietsers.

Het verkeersknooppunt tussen Wevelgem en Gullegem is een zeer druk verkeerspunt door het op- en afrijden van zwaar vrachtverkeer. “Het afgelopen jaar gebeurden er twee dodelijke verkeersongevallen. Twee keer werd een fietser in de Gullegemstraat het slachtoffer van een dodehoekongeval met een vrachtwagen die afreed naar de A19 richting Ieper. De verkeerssituatie is er gevaarlijk voor fietsers omdat zij zich in dezelfde verkeersstroom als auto’s en vrachtwagens moeten bewegen”, weet Maertens.

 

Aparte groenregeling

Het Agentschap Wegen en Verkeer onderneemt nu actie . “Fietsers worden langs de Koningin Fabiolastraat buiten de verkeerslichten gehouden en krijgen een aparte groenregeling. AWV denkt er over  na om vrijliggende fietspaden aan te leggen op de N343.  Daarvoor is  een omgevingsvergunning nodig.. De uitvoering moet bovendien afgestemd worden met de werken in het kader van de aansluiting A19-R8”, verduidelijkt Bert Maertens. Het dossier komt op de agenda van het Provinciale Commissie Verkeersveiligheid op 10 juni 2020. Een exacte timing en kostenraming voor de werken is er nog niet.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is