Ouders, leerlingen en leerkrachten van de basisschool Sint-Theresia voerden enkele maanden geleden driemaal actie op het slecht aangeduide zebrapad voor de basisschool aan de Oudenaardsesteenweg. “We deden dit als superhelden, want je moet bijna een superheld zijn om het drukke verkeer hier te trotseren”, aldus initiatiefneemster Kahina Aksil, die blij is dat er nu eindelijk schot in de zaak komt.

Samen met collega Bert Maertens, lid van de commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams Parlement, heb ik dit dossier verdedigd bij minister Weyts. De bi-flashinstallatie is geïnstalleerd en zal bij het begin van het nieuwe schooljaar functioneren”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger en kandidaat-burgemeester Axel Ronse (N-VA). “De onderhoudsaannemer heeft een dienstbevel gekregen om het zebrapad te vernieuwen in thermomarkering. Alle markeringen, zowel verf- als thermische markering, zullen voorzien zijn van glasparels. Deze zorgen ervoor dat geplaatste markeringen steeds reflecterend zijn”, zo vult Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA) aan.

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA) is alvast tevreden: “Ik ben blij dat de nodige aanpassingen bij het begin van het schooljaar gebeuren. De kinderen zullen alvast veilig naar school kunnen op 3 september.” “We zijn ook nog in overleg met de Stad Kortrijk om de straatverlichting aan te passen, zodat in de donkere wintermaanden de veiligheid verzekerd wordt. Als oudercomité blijven we echter voorstander van snelheidsremmende maatregelen en gaan hier verder over in overleg met de stad en met het Agentschap Wegen en Verkeer”, zo besluit Kahina Aksil.