Nicola verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Izegem

Door Bert Maertens op 21 november 2020, over deze onderwerpen: Izegem

IZEGEM Nicola Masschelin is de nieuwe kinderburgemeester van Izegem. De jongeman woont in de Molenhoekstraat en zit in het zesde leerjaar van Sint-Vincentiusschool in Kachtem. Hij nam zaterdag tijdens de eerste vergadering van de nieuwe kindergemeenteraad officieel de sjerp over van aftredend kinderburgemeester Justine Galle.

Sinds 2014 wordt er elk jaar opnieuw een kinderburgemeester aangesteld in Izegem. Vorige week hielden twintig kinderen uit zeven verschillende scholen een stemronde en daarbij kwam Nicola als sterkste kandidaat uit de bus. Hij mag zijn nieuwe taak ernstig nemen, want sinds 2019 trekt het gemeentebestuur tweejaarlijks 10.000 euro uit om effectief zaken te realiseren die door de kinderburgemeester naar voor geschoven worden. Zo werd op aangeven van Justine Galle vorig jaar een kinderfuif georganiseerd, terwijl de nieuwe raad straks zal mogen meedenken over de nieuwe cultuurzaal en over de speelpleintjes. 

“Normaal nodigen we de kinderburgemeester ook uit op officiële gelegenheden zoals openingen of huwelijken, maar helaas kon dat dit jaar door corona niet”, legt burgemeester Bert Maertens (N-VA) uit. “Al hebben we van de kinderen wel al veel geleerd op vlak van participatie. Zo zijn we voor de heraanleg van de speelzone in de Sint-Rafaelwijk echt wel met de kinderen rond de tafel gaan zitten. Die vergaderingen zijn heel goed verlopen. En zelfs een pak gemanierder dan die van de grote mensen”, lacht Maertens. 

 

Bron: Het Laatste Nieuws, online 14 november 2020 - Artikel geschreven door Sam Vanacker

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is