Nieuw asfalt op de Ringlaan in Pittem

Door Bert Maertens op 14 juli 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse Overheid maakt dit jaar 2,6 miljoen euro vrij voor asfalteringswerken op de N37 in Pittem. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Deze investering moet er voor zorgen dat er eindelijk een oplossing komt voor de toenemende geluidshinder langs de Ringlaan”, stelt Maertens.

 

De Ringlaan Robert Depaepe werd in de jaren tachtig aangelegd om het verkeer tussen Pittem en Tielt uit het centrum van Pittem te houden. De voorbije jaren nam de verkeersdruk op deze ringweg steeds toe. Doordat het wegdek uit beton gemaakt is en bestaat uit twee rijvakken waarop chauffeurs negentig kilometer mogen rijden, leidde dat steeds vaker tot geluidsoverlast.

 

De Vlaamse Regering voorziet nu in 2,6 miljoen euro voor de aanpak van het wegdek op de Ringlaan.  “Er komt een nieuwe asfaltlaag tussen kilometerpunten 15,58 en 19. Ook het kruispunt van de N37 met de N50 wordt aangepakt. De werken zouden  104 dagen duren. Voor de werkzaamheden starten, moeten ze nog gegund worden aan een aannemer. Op het overleg met de aannemer en de gemeente wordt dan de concrete startdatum afgesproken”, weet Bert Maertens.

 

In het bestek zijn de volgende vier fases voorzien:

  1. Alle werken op de N37 richting Ardooie tussen Vijfstraat (niet inbegrepen) tot voorbij kruispunt met de N50. Tijdens deze fase worden eveneens de asfalteringswerken op de N50 uitgevoerd
  2. Alle werken op de N37 richting Tielt tussen de Vijfstraat (niet inbegrepen) tot voorbij het kruispunt met de N50.
  3. Alle werken richting Ardooie tussen Vijfstraat en eind der werken kant Tielt.
  4. Alle werken richting Tielt tussen Vijfstraat en eind der werken kant Tielt.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is