Het Geïntegreerd Investeringsplan van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet €2 miljard voor 2019. Alles samen gaat er in de hele regeerperiode (2014-2019) maar liefst €9,7 miljard naar de entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken, of 33 procent meer dan in de regeerperiode 2009-2014, toen het ging om €7,3 miljard.

Het op- en afrittencomplex van de E403 is al langer een knelpunt. Door de herinrichting kan een bypass gerealiseerd worden voor het verkeer dat de E403 wil op- en afrijden. De lange files tijdens de spitsuren leiden tot sluipverkeer op landelijke wegen in de deelgemeente Kachtem,”, zegt schepen Kurt Himpe. “De aanpassing van het complex biedt ook voordelen voor de bedrijven in onze stad. Vrachtwagens zullen sneller de E403 kunnen op- en afrijden wat het tijdverlies en de loonkost beperkt.”

In het Geïntegreerd Investeringsplan van de minister is er voor 2019 een investeringsbedrag van 1,5 miljoen euro voorzien om het op- en afrittencomplex aan te pakken”, verduidelijkt een tevreden burgemeester Bert Maertens, die meermaals bij de minister aandrong voor aanpassingswerken.