Nieuwe asfalt vervangt kapotte betonverharding langs de N368 in Eernegem

Door Bert Maertens op 8 januari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt 196.000 euro vrij voor verbeteringswerken aan de fietspaden in de Westkerkestraat in Eernegem. De bestaande betonverharding is er in een slechte staat en wordt daarom vervangen door asfaltverharding. Dat leidt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) af uit het antwoord op een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

In het kader van het Vlaamse Relanceplan investeert de Vlaamse Regering in 2021 335 miljoen euro voor de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. In West-Vlaanderen kunnen 32 fietsprojecten putten uit die middelen. Bert Maertens: “Eén project strekt zich uit langs de N368 in Eernegem, tussen kilometerpunt 33,3 en 34,7. De fietspaden tussen de bebouwde kom en de gemeentegrens met Oudenburg bestaan uit kapotte en verzakte betonverharding en krijgen nu nieuwe asfaltverharding.”

De voorbereidende studies om het project in de markt te zetten zijn intussen gestart. Voor de aanbestedings- en gunningsprocedure start, moeten eerst het ontwerp en de aanbestedingsdocumenten worden afgewerkt. Dit is gepland in het voorjaar van 2021. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is