Nieuwe asfaltlaag voor jaagpad langs Leopoldkanaal in Knokke-Heist

Door Bert Maertens op 14 december 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De Vlaamse Regering voorziet volgend jaar in 335.000 euro voor de vervanging van de asfaltlaag op het jaagpad langs de rechteroever van het Leopoldkanaal tussen de Zelzatetebrug en de Sasstraat. Langs de populaire fietsverbinding komen ook verschillende nieuwe bomen. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). 

 

In het kader van het Vlaamse Relanceplan investeert de Vlaamse Regering in 2021 335 miljoen euro voor de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. In West-Vlaanderen kunnen  32 fietsprojecten putten uit die middelen. Bert Maertens: “Eén van die 32 projecten is de vernieuwing van de asfaltlaag op het jaagpad langs het Leopoldkanaal in Knokke-Heist. Er worden ook oude bomen gerooid en vervangen door nieuwe gezonde exemplaren. De werken worden uitgevoerd tijdens het voorjaar en de zomermaanden van 2021”.

“Dankzij dit project wordt het straks nog aangenamer en veiliger fietsen langs het mooie Leopoldkanaal in Knokke-Heist. We zijn blij met deze Vlaamse investering in onze badstad”, besluit Cathy Coudyser, Vlaams volksvertegenwoordiger en N-VA-gemeenteraadslid in Knokke-Heist.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is