De Vlaamse Regering investeert in 2021 het recordbedrag van 335 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van fietsinfrastructuur. Eén van de geselecteerde projecten is de bouw van de nieuwe fietsbrug over de Leie op de grens tussen Wielsbeke en Waregem. Die brug wordt straks gerealiseerd op 1,5 km afstand van de gloednieuwe wegbrug Ooigem-Desselgem.

“De aanloophelling op de linkeroever ligt op het grondgebied van Wielsbeke en sluit aan op het jaagpad langs de Oude Leie-arm. De aanloophelling op de rechteroever bevindt zich op het grondgebied van Waregem en ligt in het verlengde van het jaagpad ter hoogte van het pad naar de Zavelput”, weet Maertens.

De aanbesteding van het project en de aanduiding van aannemer gebeuren nog  dit voorjaar. De werken starten deze zomer en zullen één jaar in beslag nemen. “Naast de bouw van de hoofdoverspanning van de nieuwe brug en de aanloophellingen op beide oevers, worden ook de oevers op verschillende plaatsen versterkt. Verder worden de aanloophellingen van de brug aangesloten op de bestaande jaagpaden en komt er in afstemming met Agentschap Natuur en Bos  nieuwe vegetatie langs de oevers van de Leie”, verduidelijkt Bert Maertens. Die werken zijn volledig ten laste van de Vlaamse overheid.