De Vlaamse overheid voorziet dit jaar in extra middelen voor verkeersveiligheid, waaronder een bedrag van ruim 15 miljoen euro voor handhaving. Van dat bedrag gaat 4,4 miljoen euro naar specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles willen voorzien op hun grondgebied.

Camera midden dit jaar operationeel

Een van de geplande camera’s is een snelheidscamera langs de N303  in Wervik. Bert Maertens: “Die komt ongeveer ter hoogte van kilometerpunt 4,8. De exacte locatie wordt bepaald tijdens een plaatsbezoek met AWV, de stad Wervik en de politiezone Arro Ieper. AWV staat in voor de realisatie en het onderhoud van de installatie. Medio 2021 moet de camera operationeel zijn.”

N-VA Wervik pleit voor anonieme controles

Sanne Vantomme, de fractieleider van N-VA Wervik reageert opgetogen. “De nieuwe snelheidscamera zal er voor zorgen dat chauffeurs hun snelheid matigen op deze gewestweg. Daarnaast pleit onze afdeling ook voor meer anonieme controles. Die moeten verhinderen dat vrachtwagenchauffeurs deze sluipweg blijven nemen en door de dorpskom van Kruiseke razen”.